thalassohoris.gr
Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης
thalassohoris.gr

Αύριο live στο "Le garçon"


Από τους λίγους νέους καλλιτέχνες με αστείρευτο ταλέντο, οι οποίοι κράτησαν διακριτική και σεμνή την παρουσία τους στο χώρο, ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης έρχεται αύριο Σάββατο στην Καλαμάτα για μια... "Ρεμπετορόκ" εμφάνιση στο "Le garçon", στον πεζόδρομο της Αριστομένους.
Ο Κωνσταντίνος αγαπά πολύ τη Μεσσηνία αφού την έχει συνδέσει με πολύ ευχάριστες στιγμές στη ζωή του. Με αφορμή την αυριανή συναυλία του, μίλησε στην "Ε" για τη μέχρι τώρα μουσική του πορεία αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια.

- Η καταγωγή σου... κρατάει από 3 διαφορετικές περιοχές - ποια αισθάνεσαι ως πατρίδα σου; Τι ρόλο έπαιξαν στην ψυχοσύνθεσή σου και στην καλλιτεχνική σου εξέλιξη τα ταξίδια, οι πόλεις που κουβαλάς μέσα σου;
"Σαφώς η καταγωγή μου είναι από την Ασφάκα Ιωαννίνων, αλλά δεν ξεχνώ τις ρίζες της οικογένειας. Σαν παιδί έχω περάσει πολλά καλοκαίρια στη Ζαχάρω. Τι θα μ' έκανε επίσης να ξεχάσω τις θάλασσες και τη φύση όλης της περιοχής της Μεσσηνίας; Είμαι πολύ χαρούμενος που όπου κι αν πάω νιώθω σαν στο σπίτι μου...".

- Τι θα περιλαμβάνει η συναυλία της Καλαμάτας;
"Αυτό που θα συμβεί αύριο Σάββατο είναι να περάσουμε μια τέλεια βραδιά, με παρέα... τα υπέροχα τραγούδια. Ολοι μας το έχουμε ανάγκη. Βασίζομαι στους μουσικούς μου και στη ζεστή υποδοχή του κοινού της Καλαμάτας. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους!".

- Παρότι μετείχες σε ένα πολύ γνωστό ριάλιτι τραγουδιού, είσαι από κείνους που κατάφεραν το όνομά τους να μη συνδέεται πλέον καθόλου μαζί του, αλλά με τις μετέπειτα μουσικές δραστηριότητές σου. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν αυτό;
"Ούτε εύκολο ούτε δύσκολο. Ολα ήρθαν φυσιολογικά. Με εμπιστεύτηκαν σπουδαίοι δημιουργοί και ερμηνευτές, να πω τραγούδια τους και να είμαι μαζί τους στη σκηνή. Αυτό επιπλέον, όμως, που μου δίνει διάρκεια ως εδώ, είναι ο κόσμος που στηρίζει τις μουσικές μου προτάσεις - αλλά και οι επιχειρηματίες εκείνοι, που θέλουν όλο αυτό να το φιλοξενήσουν στον δικό τους χώρο".

- Στο βιογραφικό σου διαβάζουμε πως η πρώτη κασέτα που έπιασες στα χέρια σου ήταν του Λογό. Σήμερα, που και η εποχή είναι τέτοια και το... απαιτεί, λες ακόμη τραγούδια του ή σε αυτό το ύφος γενικότερα;
"Να πω την αλήθεια, ο σατιρικός εκείνος στίχος, με κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις, σαν παιδί μού φαινόταν (με την πολύ καλή έννοια) διασκεδαστικός. Αργότερα κατάλαβα και την ουσία του. Από την άλλη, με συντροφεύει, όμως ερμηνευτικά δεν το 'χω δοκιμάσει ποτέ ως τώρα".

- Τι ετοιμάζεις γι' αυτό το χειμώνα σε καλλιτεχνικό επίπεδο;
"Βρίσκομαι στο στούντιο με τους συνεργάτες μου ετοιμάζοντας νέα τραγούδια. Σύντομα θα είναι έτοιμο το πρώτο single, πριν από τα Χριστούγεννα - και διαθέσιμο να το ακούσετε στο ραδιόφωνο. (Να συμπεριλάβω εδώ και όλους τους διαδικτυακούς τόπους, γιατί είναι πια σημαντικό και δυναμικό πεδίο ακρόασης!).
Προς το παρόν οι εμφανίσεις μου είναι εκτός Αθηνών - κάτι που το είχα κι ανάγκη, γιατί είχα καιρό να βρεθώ χειμώνα και σ' άλλες περιοχές".

- Σε μια παλιότερη συνέντευξή σου έχεις πει πως ο αγαπημένος σου προορισμός για διακοπές είναι η Μάνη. Τι εικόνες και συναισθήματα σου γεννά η περιοχή αυτή;
"Η Μάνη είναι Ρεμπετορόκ, θα έλεγα - όπως και ο τίτλος του live μου. Είναι αιχμηρός και δυνατός τόπος, που μαζί με τα καθαρά στοιχεία της φύσης (την πέτρα και τη θάλασσα) σε συνταράσσει και σε ηρεμεί ταυτόχρονα. Πηγαίνω συχνά, έχω κάνει φίλους εκεί".

Γιούλα Σαρδέλη

eleftheriaonline.gr